top of page

Over Zucht!

Hi! Ik ben Laura

Ik ben Laura. Juf van het vierde leerjaar en oprichtster van Zucht! Ik hou ervan om mijn leerlingen de beginselen van yoga en meditatie aan te leren. Inzicht te geven in hun gevoelens en antwoorden te geven op hun vragen. Om hun bezorgdheden en angsten kleiner te maken én hun glimlach steeds vaker te zien. Via deze weg hoop ik dat niet alleen te doen voor mijn leerlingen, maar voor veel meer kinderen. ⠀

IMG_5574.JPG
Our Mission
Image by Ben White

Mijn doel

Met Zucht! wil ik handvaten aanreiken om kinderen te leren omgaan met hun monkeymind, zodat zij gewoon kind kunnen zijn. Ik wil de mentale gezondheid van jonge kinderen even ingeburgerd zien als de fysieke gezondheid in zowel het dagelijkse leven als in het schoolleven. 

Daarnaast wil ik leerkrachten en ouders samen met hun kind een adempauze gunnen. Door oa. korte begeleide meditaties en relaxerende tussendoortjes die je gemakkelijk op elk moment kunt inzetten!

Pas als je het niet meer perfect hoeft te doen, kun je het goed doen. - Omdenken

Hoe kwam Zucht tot stand?

In het afgelopen jaar ben ik steeds meer en meer op zoek gegaan naar welke soort juf ik wil zijn. Wat wil ik meegeven aan de leerlingen in mijn klas en hoe ik wil reageren op bepaalde situaties? Tijdens mijn zoektocht naar wie ik ben als leerkracht botste ik op heel wat informatie en inzichten. Ik probeerde uit, speelde met ideeën en... toen kwam Corona.

 

Tijdens die weken begon er iets te broeden... Een verlangen om nog meer de diepte in te gaan. Zéker in deze tijd. Uit dat verlangen is Zucht! ontstaan. Met Zucht! ga ik op zoek naar hoe ik mijn deel kan bijdragen aan de mentale gezondheid van onze leerlingen. Hier deel ik mijn bevindingen en informatie rondom dit thema.

bottom of page